Ателие „МИМО“ предлага подготвителни курсове за приемни изпити по рисуване след 7 клас в училищата по изкуства и гимназиите с паралелки с разширено изучаване на изобразително изкуство. За успешната подготовка на ученика се изготвя индивидуална програма според нуждите и уменията му. Всеки урок е с продължителност от 4 часа (астрономически) в ателие с приятна и творческа атмосфера.

Единственото, но и важно условие за стартиране на обучение в ателие „Мимо“ е желанието на ученика да се учи и да развива своя талант. Поради тази причина за всеки ученик съвместно с родител се изготвя индивидуална програма за обучение, в зависимост от творческите интереси и желания на детето.

За успешното кандидатстване и прием след 7 клас е важно да се обсъди каква е началната подготовка на Вашето дете, както и към кои училища се е насочило да кандидатства. В зависимост от това се прави обучителна програма, чрез която да се покрият всички критерии за прием в избраните училища.

Подготовката за приемни изпити по рисуване след 7 клас включва:

Рисуване от натура (натюрморт) с молив;
• Изучаване на етапите в учебната рисунка;
• Изучаване на линейната перспектива;
• Изучаване на въздушната перспектива;
• Методи на моделиране на формите;
• Материалност и пространственост в рисунката, както и техники за тяхното постигане;
Композиция – видове;

Цветознание;
• Запознаване с различните художествени материали, инструменти, пособия и професионална работа с тях.

ЦЕНИ
♦ Цена за 1 посещение: 40 лв.
♦ Цена на месечна карта:
140 лв.
♦ Всеки урок е с продължителност 4 часа (астрономически);
♦ Всички необходими материали за рисуване са осигурени от ателие „Мимо“ и са включени в цената.

КЪДЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ КУРСОВЕТЕ
Подготвителните курсове за кандидатстване след 7 клас се провеждат на няколко локации в гр. София, като можете да изберете най-удобната за вас:

Ателие по рисуване „МИМО“
Всеки ден от 09:00 ч. до 18:00 ч.
Адрес: ж.к. „Надежда 2“, ул. „Митрополит Авксентий Велешки“ №49, офис №9

Театър „Ателие 313“
Всяка неделя от 14:00 ч. до 18:00 ч.

Адрес: ж.к. „Красна поляна“, ул. „В. Д. Стоянов“ до бл. 7

ЗА МЕН
Димитър Димитров – Мимо е художник, преподавател по изобразително изкуство, скулптор и сценограф с 25 годишен професионален опит. Отличителна черта в творчеството на Димитър е различният и нестандартен поглед и подход в неговата работа. Автор е на сценографията на над 30 театрални спектакли и 8 самостоятелни изложби. Водил е уъркшопи и лекции по сценография и куклено майсторство в САЩ и Европа. Към момента работи като художник и сценограф. От 2000г. е ръководител на софийския клон на Първа частна школа по изкуствата „Дъга“ Перник – София.

Вижте част от портфолиото на Димитър Димитров – Мимо

ВИЖ ОЩЕ


Back to Top