Млади таланти от Ателие по рисуване "Мимо" с авторска художествена изложба

Ателие по рисуване „Мимо“ представи художествена изложба на млади таланти, която беше открита официално на 1 март в галерията на ОКИ „Надежда“.

Изложбата е посветена на предстоящите мартенски празници и е повод да обърнем поглед към бъдещето, като се насладим на първите произведения на начинаещи млади таланти в изобразителното изкуство. Тук сме публикували част от картините, но не пропускайте да им се насладите на живо.

Цялата експозиция с творби на децата от Ателие „Мимо“ ще бъде изложена до 31 март в галерията на ОКИ „Надежда“. (адрес: ж.к. „Надежда“, бул. „Ломско шосе“ №2)

Художникът Димитър Димитров – Мимо с авторска изложба „Портали“

ОКИ „Надежда“ стартира честването на Великденските празници с авторската изложба „Портали“ на художника Димитър Димитров – Мимо. Официалното откриването на експозицията бе на 3 април от 18:30 ч. в галерията на културния институт, където участие взеха трио от „Симфониета „София“.

Изложбата е артистичен поглед на темата за възкресението и порталите между нашия свят и светът на непознатото. „Портали“ е споделеното отношение на твореца към пробуждането и възкресението. Един различен поглед към безкрайността на възприятието и дълбочината на гледните точки, които са портали към светоусещането и изучаването на детайла до степен, в която той заживява собствен живот и от него се „ражда“ една нова вселена. Това е пътят към портала на вечността, към себепознанието, възкресението и пробуждането за нещо ново и по-съвършено.

Авторът на изложбата Димитър Димитров е художник, преподавател по изобразително изкуство, скулптор и сценограф с 25 годишен професионален опит. Отличителна черта в творчеството му е различният и нестандартен поглед и подход в неговата работа.

Димитър Димитров – Мимо е автор на сценографията на над 30 театрални спектакли и 8 самостоятелни изложби. Водил е уъркшопи и лекции по сценография и куклено майсторство в САЩ и Европа. Към момента работи като художник и сценограф. От 2000г. е ръководител на софийския клон на Първа частна школа по изкуствата „Дъга“ Перник – София.

„Портали“ ще бъде изложена до 30 април в галерията на ОКИ „Надежда“.

Back to Top